Fabskills cursus is gestart op 2 oktober 2023

Fabskills is onze brede cursus, waarin je in 6 avonden leert hoe het Fablab, al onze machines en bijbehorende software werken. Je kunt dan 3D-ontwerpen en 3D-printen, 2D-ontwerpen en met de lasersnijder omgaan, je eigen T-shirts bedrukken, maakt kennis met de cnc-frees en kunt, als je dat wil, aan de slag als Fablabmanager.

De cursus is gestart op maandag 2 oktober 2023 en vervolgens elke 2 weken. De maandag “tussen” twee cursus dagen in is het fablab open om aan je project te werken. Je kunt je opgeven door te mailen naar info@fablabamersfoort.nl. In het voorjaar van 2024 starten we de volgende cursus

Lesindeling FabSkills-cursus

De cursus wordt gegeven in 6 avonden.

  • Theorie: Wat is een FabLab? Praktijk: Inkscape en de laser deel 1
  • Theorie: Open Source. Praktijk: Inkscape en de laser deel 2
  • Theorie: Hoe gaat labmanager zijn? Praktijk: Blender en vinylsnijden
  • Theorie: ntb. Praktijk: OpenSCAD en de 3D-printer 
  • Theorie: Onderhoud. Praktijk: OpenSCAD ende 3D-printer
  • Theorie: Veiligheid en Project. Praktijk: Frees

Benodigdheden

Voor de cursus is geen specifieke voorkennis benodigd, maar enige ervaring met het bedienen van een computer is wel wenselijk. All software die we gebruiken is open-source en dus kosteloos te installeren (zie ook http://kladblok.planb.coop/p/fabskillssoftware).

Neem naar alle lessen een laptop mee. Heb je deze niet? Laat het even weten en we kijken of we er eentje voor je kunnen regelen.

De cursus kan vrij intensief zijn. Tussen de lessen in word je geacht opdrachten te maken. Heb je geen ervaring met teken- of modelleerprogramma’s? Plan dan genoeg tijd in voor jezelf om tussen de lessen door aandacht te besteden aan het onder de knie krijgen van de software. Voor de opdrachten heb je onze machines nodig, je kunt in het FabLab maken tijdens de open inloop op dinsdag en zaterdag, je kunt daar ook nog aanvullende vragen stellen.

Prijs

De fabskills cursus kost €250 voor 6 lessen of is gratis als je na afloop vrijwilliger (labmanager) wordt in het Fablab. Betaling geschiedt voor de tweede les, je kunt in de laatste les beslissen of je vrijwilliger wilt worden. Als je vrijwilliger wordt en je hebt binnen het jaar 10 keer mee gedraaid als fablab manager dan krijg je je cursus geld terug. Heb je problemen met de cursus geld te betalen; neem dan contact met ons op.

Het is ook mogelijk een losse les mee te doen, dat kost dan €50 per les.

Cursus data en project avonden

Elke avond is van 19:30 t/m 22:00

2 okt 2023les 1
9 oktproject avond
16 oktles 2
23 oktproject avond
30 oktles 3
6 novproject avond
13 novles 4
20 novproject avond
27 novles 5
4 decproject avond
11 decles 6

Lesmateriaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 4 =