Kosten, tegenprestatie, en borg

In ruil voor het gebruiken van de machines verwachten we een tegenprestatie, met waardebepaling achteraf. Die tegenprestatie kan op verschillende manieren worden ingelost. Je kan bijvoorbeeld jouw expertise inzetten op het FabLab of een financiële bijdrage leveren. Daarnaast kun je je ontwerp delen met de community.

Zodra je met de machines aan de slag gaat, betaal je €50 bijdrage. Het verbruikte materiaal, zoals hout, stickers, en filament, koop je tegen kostprijs. Zodra je klaar bent, kun je bij de FabLab-manager aangeven hoe je wilt bijdragen. Afhankelijk van je ervaring kun je je inleg (gedeeltelijk) achterlaten, of een tegenprestatie doen. Dat kan vanalles zijn: Je kunt je ontwerp openbaar maken en delen met iedereen, je kunt het licht repareren, je kunt een stuk gereedschap voor ons meebrengen, of je kunt een financiele bijdrage doen. Aan het einde van de maand moeten we van wat er in de bijdragenpot zit het onderhoud van de machines en de huur van het pand kunnen betalen en is het af en toe nodig om te investeren in nieuwe machines. dat komt allemaal uit de bijdragepot.

(Borg) betalen voor fablab doen we bij voorkeur digitaal via onze betaalpagina: https://fablabamersfoort.nl/betaal
om misverstanden te voorkomen: het terugbetalen van borg kan in fablab amersfoort nog niet direct/digitaal. terugbetalingen worden niet door de labmanagers gedaan maar periodiek door de fablab penningmeester. contant de borg terugbetalen kan niet altijd: we hebben zo min mogelijk contantwisselgeld in het fablab aanwezig.