Cursussen en Workshops

FabLab Amersfoort biedt regelmatig cursussen en workshops aan. We vinden het belangrijk om informatie te delen met elkaar als labmanagers en met nieuwe geïnteresseerden. We bieden door het jaar heen standaard de volgende cursussen en workshops aan:

  • FabSkills
  • Arduino-workshop

In het verleden hebben we ook de volgende cursussen en workshops aangeboden:

  • Blender
  • Lampen-workshop

Cursussen

FabSkills

Lesindeling FabSkills-cursus

  • Theorie: Wat is een FabLab? Praktijk: Inkscape en de laser deel 1
  • Theorie: Open Source. Praktijk: Inkscape en de laser deel 2
  • Theorie: Hoe gaat labmanager zijn? Praktijk: Blender en vinylsnijden
  • Theorie: ntb. Praktijk: OpenSCAD en de 3D-printer (
  • Theorie: Onderhoud. Praktijk: OpenSCAD en de 3D-printer
  • Theorie: Veiligheid en Project. Praktijk: Frees

Alle informatie over de benodigde software vind je hier: http://kladblok.planb.coop/p/fabskillssoftware

Neem naar alle lessen een laptop mee. Heb je deze niet? Laat het even weten en we kijken of we er eentje voor je kunnen regelen.

De cursus kan vrij intensief zijn. Tussen de lessen in word je geacht huiswerkopdrachten te maken. Heb je geen ervaring met teken- of modelleerprogramma’s? Plan dan genoeg tijd in voor jezelf om tussen de lessen door aandacht te besteden aan het onder de knie krijgen van de software. De huiswerkopdrachten kun je in het FabLab maken tijdens de open inloop op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Prijs

De fabskills cursus kost €250 voor 6 lessen of €50 als je FabLab-manager wordt. Je hebt tot les 6 om te beslissen of je labmanager wilt worden. Betaling geschiedt na afloop van de cursus. Maar, doe je mee en word je geen labmanager, dan ben je verplicht het cursusgeld te betalen.

Lesmateriaal

Workshops

Bij FabLab Amersfoort worden regelmatig workshops georganiseerd op het gebied van Kunst, Techniek & Duurzaamheid.  Zo kun je kennis maken met digitale fabricage zoals lasersnijden, 3d printen, frezen, elektronica, software en meer leren over  open design.Bekijk het overzicht met alle workshops voor een indruk van de mogelijkheden of kijk in onze agenda om te zien welke workshops binnenkort plaatsvinden.

Kennismaking Fablab

Voor groepen organiseert FablabAmersfoort workshops op maat. Deze workshop is heel geschikt om kennis te maken met open design (een eigen ontwerp creeren en delen), nieuwe technologie (computer gestuurde machines zoals de 3D printer en lasersnijder gebruiken) en de werkwijze van het Fablab (het concept van open inloop, documenteren, delen en hoe je  een idee tot een prototype ontwikkeld).

We komen een dagdeel op locatie en daarna ontvangen we u in het FabLab en gaan we aan de slag.

Voor meer informatie neem contact op met info@fablabamersfoort.nl

Doelgroep: 

Kosten: varierend van 300,- tot 900,- (afhankelijk van de begeleiding en materiaal kosten)Capaciteit: minimaal 5 maximaal 20 leerlingen
Tijdsduur : twee of drie keer een dagdeel
Licentie : FabLab Amersfoort wil deze workshop graag delen of eventueel op uw locatie uitvoeren tegen een vergoeding (financieel of in natura zoals het schrijven van software of hulp bij het bouwen van tools)
Leerdoel: Kennismaking met Machines en werkwijze van het Fablab, Design thinking, Open DesignKerndoel: ‘mens en natuur’ (28 onderzoek leren doen / 29 sleutel begrippen) en ‘rekenen en wiskunde’ (23 exact en schattend rekenen / 26 werken met en redeneren over vormen)