Cursussen en Workshops

FabLab Amersfoort biedt regelmatig cursussen en workshops aan. We vinden het belangrijk om informatie te delen met elkaar als labmanagers en met nieuwe geïnteresseerden. We bieden met enige regelmaat aan:

  • FabSkills

In het verleden hebben we ook de volgende cursussen en workshops aangeboden:

  • Programmeren met Arduino
  • 3D Modelleren in Blender
  • Lampen maken

Cursussen

FabSkills

Fabskills is onze brede cursus, waarin je in 6 avonden leert hoe het Fablab, al onze machines en bijbehorende software werken. Je kunt dan 3D-ontwerpen en 3D-printen, 2D-ontwerpen en met de lasersnijder omgaan, je eigen T-shirts bedrukken, maakt kennis met de cnc-frees en kunt, als je dat wil, aan de slag als Fablabmanager.

>> Meer informatie

Workshops

Bij FabLab Amersfoort worden regelmatig workshops georganiseerd op het gebied van Kunst, Techniek & Duurzaamheid.  Zo kun je kennis maken met digitale fabricage zoals lasersnijden, 3d printen, frezen, elektronica, software en meer leren over  open design. Bekijk het overzicht met alle workshops voor een indruk van de mogelijkheden of kijk in onze agenda om te zien welke workshops binnenkort plaatsvinden.

Kennismaking Fablab

Voor groepen organiseert FablabAmersfoort workshops op maat. Deze workshop is heel geschikt om kennis te maken met open design (een eigen ontwerp creeren en delen), nieuwe technologie (computer gestuurde machines zoals de 3D printer en lasersnijder gebruiken) en de werkwijze van het Fablab (het concept van open inloop, documenteren, delen en hoe je  een idee tot een prototype ontwikkeld).

We komen een dagdeel op locatie en daarna ontvangen we u in het FabLab en gaan we aan de slag.

Voor meer informatie neem contact op met info@fablabamersfoort.nl

Doelgroep: 

Kosten: varierend van 300,- tot 900,- (afhankelijk van de begeleiding en materiaal kosten)Capaciteit: minimaal 5 maximaal 20 leerlingen
Tijdsduur : twee of drie keer een dagdeel
Licentie : FabLab Amersfoort wil deze workshop graag delen of eventueel op uw locatie uitvoeren tegen een vergoeding (financieel of in natura zoals het schrijven van software of hulp bij het bouwen van tools)
Leerdoel: Kennismaking met Machines en werkwijze van het Fablab, Design thinking, Open DesignKerndoel: ‘mens en natuur’ (28 onderzoek leren doen / 29 sleutel begrippen) en ‘rekenen en wiskunde’ (23 exact en schattend rekenen / 26 werken met en redeneren over vormen)