Borduurletters graveren

Machines: lasercutter

Materials: 

4mm triplexPlexiglas

Moeilijkheidsgraad: 

Beginner

Training tijd: 1.00Hours

Step by step instructions: 

Om deze labels in triplex, karton en plexiglas te maken heb ik eerst een Illustrator document gemaakt. Ik heb de contouren van een label getekend. Borduurletters vind je bijvoorbeeld op http://www.1001freefonts.com/home_sweet_home.font

Ik heb de letters omgezet in outlines. Door te kiezen voor een lijndikte van 0,25 (ipv de standaard 1 pt), voorkom je dat de lasercutter denkt dat hij twee keer langs dezelfde lijn moet. De lijnen van het label heb ik zwart gemaakt (Engrave) en de lijnen voor het graveren rood (Cut).
Volg de stappen van Floor om je illustratorbestand (dat je hebt opgeslagen als .SVG) in Inkscape te openen. 

Ik heb de volgende instellingen gebruikt:

rood (cut): power 25 / speed 0.3
zwart (engrave): power 45/speed 15.

De instellingen voor zwart heb ik later aangepast, omdat ik de gegraveerde letters te licht vond: power 45/speed 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =