Website

Fabpublicaties

Fabpublicaties zijn posts met een subcategorie van de categorie “Fabpublicatie”. Dit is een makkelijke manier voor bezoekers om content te delen.

Fabpublicaties kunnen dmv de user-submitted-posts plugin gemaakt worden zonder in te loggen, of als je wel ingelogd bent kun je ze ook via de admin maken (dan heb je iets meer mogelijkheden).

USP is geconfigureerd om *niet* om een e-mailadres te vragen en geen IP-adressen bij te houden. Dit zou op zich handig zijn voor Fablabmanagers, maar omdat gewone gebruikers ook posts mogen editen, kunnen ze dan ook meteen die e-mailadressen en IP-adressen zien.

Gebruikersrechten

Voor vaste gebruikers (e.g. Fablabmanagers) gebruiken we de normale “Administrator” en “Editor” roles. Voor bezoekers van het Fablab die zich op de website registreren is er een nieuwe role toegevoegd, “RegisteredVisitors”. Deze rol heeft iets meer permissies als Author en kan posts en pagina’s maken en bewerken. In principe kunnen gebruikers ook elkaars posts en pagina’s editen. Het lijkt niet mogelijk (of iig niet makkelijk) om deze rechten verder in te perken, bijvoorbeeld:

  • Alleen bepaalde pagina’s en posts bewerken
  • Niet alle info van een post zien of editen (e.g. geen custom fields)
  • Geen comments modereren (dat mogen gebruikers op alle posts die ze ook mogen editen, zie https://wordpress.stackexchange.com/a/140303/170478

Interne Links

Er is een plugin geinstalleerd die links binnen de site automatisch zonder domein opslaat (e.g. http://www.fablabamersfoort.nl/foo wordt opgeslagen als /foo). Bij het weergeven (aan de voorkant en in de editor) wordt het domein automatisch  weer toegevoegd. Je ziet daar dus in de editor niets van, maar het zorgt ervoor dat als het domein veranderd, links automatisch blijven werken.