De War Badge
Actuele versie: http://www.fablabamersfoort.nl/nl

Welkom

Fabskills-cursus  - om de woensdag vanaf 22 februari - 20:00

De WAR start dit voorjaar weer met een Fabskills cursus. In deze vijfdelige cursus leer je werken met alle machines in het Fablab, van de eerste stappen met de ontwerpprogramma's tot en met het werken met de apparaten.

De cursus start op woensdag 22 februari en zal om de woensdag plaatsvinden. Voor meer informatie over de inhoud, kosten en planning, zie de pagina over de cursus in de kalender. Opgeven via info [apenstaartje] fablabamersfoort [dot] nl.

Fablabpresentaties op donderdagavond 23 maart

Op 23 maart is er weer een presentatieavond, waar bezoekers en managers van het Fablab en het Biolab hun werk laten zien en over hun ervaringen vertellen. De avond begint om 20:00. Er is geen vaste toegangsprijs, maar we werken met waardebepaling achteraf.

FabLab Amersfoort is een open werkplaats met digitaal gereedschap. Het uitgangspunt is dat je zelf aan de slag gaat met de machines die we hebben. Onze fablabmanagers helpen je natuurlijk graag als je er niet helemaal uit komt.

De uitgangspunten van alle Fablabs wereldwijd staan in de Fabcharter die door alle Fablabs wordt onderschreven. Open toegang, eigen verantwoordelijkheid en het delen van kennis en ontwerpen staat centraal. FabLab Amersfoort draait volledig zonder subsidies en maakt zo veel mogelijk gebruik van open source software.

Openingstijden

Dit FabLab is elke dinsdag open van 10:00 tot 22:00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 to 18:00.

Kosten, tegenprestatie & borg

In ruil voor het gebruiken van onze machines, verwachten we van onze bezoekers een tegenprestatie. Die tegenprestatie kan allerlei vormen aannemen, zoals het delen van je ontwerp en opgedane kennis, een klusje in het Fablab, een financiële bijdrage of een combinatie daarvan. Daarnaast betaal je de kostprijs voor het gebruik van ons materiaal (hout, 3D-printer filament, etc.).

Als je onze machines wil gebruiken betaal je vooraf een borg van €50. In overleg met de Fablabmanager bepaal je wat de tegenprestatie wordt en na het uitvoeren daarvan krijg je de borg (gedeeltelijk) terug.

Het is ook mogelijk om het Fablab af te huren voor een groter project, een vergadering of iets anders.